Суспільство
20 вересня 2016
У Росії назвали пріоритетну версію вбивства ватажка «Оплоту» Жиліна
Євген Жилін, відомий критикою "Євромайдану", був застрелений вчора в ресторані в селищі "Горки-2".
news-image

Слідство вважає пріоритетною версією вбивства ватажка організації "Оплот" Євгена Жиліна комерційну діяльність, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Слідством відпрацьовується ряд версій скоєного злочину. Пріоритетною є комерційна діяльність, а також не виключаються особисті неприязні стосунки, - повідомила представник Головного слідчого управління СК РФ по Московській області Ольга Врадій.

Жилін був застрелений напередодні в ресторані "Вітерець" в котеджному селищі "Горки-2", його товариш Андрій Козирєв був поранений.

Як випливає зі свідчень пораненого, зустріч в ресторані була призначена з метою вирішення питань бізнесу. В даний час ця інформація перевіряється, - пояснила Врадій.
В ході допитів свідків встановлено, що так званий кілер чекав потерпілих за сусіднім столом близько 20 хвилин. Після того, як чоловіки прийшли в ресторан і зробили замовлення, кілер підійшов і зробив у них серію пострілів, - розповіла Врадій.

За її словами, вбивця був ретельно загримований, у нього були накладні вуса, спортивні окуляри, на голові - глибоко посаджена панама, за плечима рюкзак.

У ході огляду місця події вилучено три гільзи, одна куля і інші предмети, що мають значення для подальшого розслідування кримінальної справи. Призначено судово-медична, балістична та дактилоскопічна експертизи, - додала Врадій.

Відомо, що нападник діяв сам і зник з місця злочину на іномарці. Жилін від отриманого вогнепального поранення в голову помер на місці, Козирєв був госпіталізований у важкому стані.

За фактом події порушено кримінальну справу за двома статтями КК РФ - ч. 3 ст. 30, ч. 2 ст. 105 КК РФ ( "Замах на вбивство двох осіб"), ч. 1 ст. 105 КК РФ ( "Вбивство") і ч. 1 ст. 222 КК РФ ( "Незаконний обіг зброї").

Жилін - голова Харківської організації "Оплот". Був відомий Україні в кінці 2013 року - початку 2014 року як противник і критик "Євромайдану". Згодом покинув Україну.

Читайте також: У Росії застрелили ватажка українського «Оплоту» та антимайданівця Євгена Жиліна