Медведєв - росіянам: Не влаштовуйте істерики через курс рубля
Потрібно просто набратися терпіння і подивитися на те, яким чином розвивалися події в схожій ситуації, закликав російський прем'єр
news-image

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв сьогодні, 10 грудня, закликав росіян набратися терпіння і "не влаштовувати істерики" через зниження курсу рубля. Про це пише "Єдність" з посиланням на російську службу "ВВС".

"Очевидно, що це [девальвація рубля] б'є по кишені всіх людей абсолютно, хто заробляє гроші в рублях. А таких у нас абсолютна більшість. Всі ми отримуємо зарплату в рублях і, звичайно ж, це знижує нашу купівельну спроможність, - заявив прем'єр в ході інтерв'ю найбільшим російським телеканалам. - Тут точно не потрібно влаштовувати істерики, потрібно просто набратися терпіння і подивитися на те, яким чином розвивалися події в схожій ситуації".

Медведєв прнинагідно згадав ситуацію 2008-2009 років, коли також відбулося істотне ослаблення рубля.

"Частина наших людей побігла в обмінники, для того, щоб конвертувати рублі в іншу валюту, але в результаті відбулося зміцнення рубля приблизно на 25-30% проти тих значень, які були досягнуті на піку ослаблення в 2009 році. Ті, хто переклав свої накопичення в долари, в іншу валюту, вони просто втратили гроші", - згадав прем'єр.

Медведєв відзначив, що сам зберігає свої заощадження в рублях. "У цьому сенсі ми всі знаходимося в одному човні", - підкреслив російський прем'єр.

За останні кілька місяців російський рубль серйозно подешевшав відносно основних світових валют, втративши більше половини своєї вартості. Головними причинами для цього називають падіння світових цін на нафту, а також ввдедені проти низки російських чиновників та компаній санкції ЄС та США.