Політика
10 грудня 2014
Ярема: Я буду генпрокурором до 2019 року. Крапка
За його словами, він погодився влітку посісти посаду генпрокурора, тому що посада міністра внутрішніх справ була зайнята
news-image

Віталій Ярема планує обіймати посаду генерального прокурора до кінця терміну своїх повноважень в 2019 році. Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді", пише "Єдність".

"Відповідно до закону "Про Прокуратуру", генпрокурора призначає Верховна Рада за поданням президента на п’ять років. Мій термін перебування на посаді Генпрокурора закінчується 19 червня 2019 року. Крапка", - заявив Ярема.

За його словами, він погодився влітку посісти посаду генпрокурора, тому що посада міністра внутрішніх справ була зайнята. "Тому що посада міністра внутрішніх справ була зайнята (посміхається – УП). Мені було цікаво. Дійсно, є нові для мене речі. Наприклад, представництво в судах. Це надзвичайно складна робота. Там працюють професійні люди, які знають цивільне право. Це професійне ядро ГПУ, яке потрібно зберегти, і я це розумію", - сказав Ярема.

Нагадаємо, що громадськіть та ЗМІ неодноразово висловлювли обурення бездіянням генпрокурора, зокрема щодо розлідування вбивств на Майдані Незалежності минулої зими.