Суспільство
4 жовтня 2016
Новосибірська вчителька пояснила, чому співала з учнями «Володимирський централ»
Пісня розповідає про душевні переживання ув'язненого, який зустрічає вже не першу весну в місцях позбавлення волі.
news-image

Вчителька музики новосибірської гімназії №16 Ірина Гребенщикова отримала догану за те, що задала семикласникам вивчити текст пісні "Володимирський централ" Михайла Круга. Викладачка не побачила в своєму завданні нічого поганого, тому що ненормативної лексики в пісні немає, передає «Є!»

Про те, що вчителька музики з Новосибірська отримала догану за вивчення "Володимирського централу" на уроці, повідомляють РІА Новини і "Росія 24". Радіостанція "Говорить Москва", втім, з посиланням на директора гімназії повідомляє, що вчительці, яка "допустила педагогічну помилку", просто зробили зауваження.

Як розповіла РІА Новини директор гімназії з поглибленим вивченням французької мови Тетяна Севостьянова, вона поспілкувалася з вчителькою музики з приводу цього завдання. Гребенщикова, яка працює вчителем дев'ять років, пояснила, що "пішла на поводі у дітей, з якими у неї склалися довірчі відносини", повідомила директор.

Визнала, що зробила дурницю, - додала Севостьянова.

Директор пояснила, що тиждень тому на уроці за темою "опера", учні сьомого класу сказали, що їм "нудно і нецікаво", а один з хлопчиків запропонував заспівати пісню "Володимирський централ". Гребенщикова погодилася. Севостьянова вважає, що вчитель таким чином спробувала зацікавити дітей та заробити авторитет.

Не відмовила учням. У них довірчі відносини. Вирішила з ними бути з ними на одній ноті, - пояснила директор мотиви вчительки в інтерв'ю радіо "Говорить Москва".

За словами директорки, Гребенщикова дуже хороший, грамотний педагог, який не має зауважень. Вчителька написала пояснювальну, за нею встановлено персональний контроль, заступник директора гімназії буде ходити до неї на уроки або дивитися плани уроків, пообіцяла Севостьянова.

Гребенщикова не бачить у вивченні "Володимирського централу" з дітьми нічого поганого.
Клас підтримав цю пісню, ми за неї проголосували, вона не містить ненормативної лексики, - сказав вона "Росії 24".

У департаменті освіти мерії Новосибірська точку зору вчительки не поділяють.
Безумовно, думку дітей ігнорувати не можна, але вчителю, приймаючи остаточне рішення, слід порадитися з колегами і врахувати можливу реакцію батьківу, - йдеться в офіційному коментарі департаменту.

Про те, що учням новосибірської гімназії задали вивчити "Володимирський централ", повідомив в неділю, 2 жовтня, портал FlashSiberia. За словами батьків школярів, вчителька музики роздала дітям текст композиції, щоб вони вивчили її до наступного уроку.

Мати однієї з учениць на умовах анонімності розповіла порталу "НГС.НОВОСТИ", що дітям запропонували вивчити і заспівати будь-яку пісню на вибір, і один з хлопчиків запропонував "Володимирський централ".
Ми думали, що за рамки жарту це не перейде. А вона всерйоз роздрукувала їм текст, вони і "мінус" слухали, і "плюс", і співали три рази. Ось, все по-справжньому, - зазначила вона.

Володимирський централ - російська в'язниця для особливо небезпечних злочинців у Володимирі. Пісня "Володимирський централ" виконавця "російського шансону" Михайла Круга оповідає про душевні переживання  ув'язненого, який зустрічає вже не першу весну в місцях позбавлення волі.
Читайте також: Філіп Кіркоров вперше з'явився із дітьми на червоній доріжці (фото)