Політика
15 жовтня 2016
Дипломат розповів про жахливий сценарій для України
Історія може повторитись...
news-image

Сучасна політична ситуація в світі характеризується зростанням напруженості між основними гравцями на тлі наростання глобальних, економічних та інших проблем.

Таку думку висловив голова Фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко в коментарі "Дзеркалу тижня", передає «Є!».

Чим більше ускладнюються відносини між Заходом і РФ, тим більш сприятливою для України стає ситуація в питанні вирішення маленьких тактичних завдань: пояснити, що немає" української кризи ", а йде війна; що Мінські домовленості неможливо виконати (щонайменше деякі пункти з їх формулюваннями)

  - говорить він.

За словами Яременка, якщо загострення відносин між Росією і країнами Заходу переросте "в стадію збройного або неконтрольованого протистояння", це слід вважати смертельно небезпечним поворотом для України.

Він зазначив, що в такому разі Україна стане майданчиком для війни між РФ і Заходом.

Україна не має союзників. У разі початку світової війни ми або залишимося без будь-якої допомоги ззовні, або будемо змушені вибирати сторону протистояння без гарантій безпеки або навіть потенційних вигод для себе


- Вважає Яременко.

На думку дипломата, в разі стабілізації відносин між Кремлем і Заходом над Україною також нависає загроза - війна на Донбасі і окупація Криму стануть предметом компромісу між ними.

Кращим" варіантом для України в контексті гіпотетичної "глобальної нормалізації" може бути згода між РФ і Заходом про статус-кво в Україні. Росія не рухається далі, Україна не намагається повернути території (насамперед - Крим), Захід стримує Україну, зберігаючи над нею протекторат

  - додав глава Фонду" Майдан закордонних справ ".