Польща планує в майбутньому перекачувати більше газу в Україну
Петро Наїмський планує збільшити обсяги постачання газу з нинішніх 1,5 мільярда кубометрів до 5-6 млрд.
news-image

Польща розраховує, що до кінця 2019 року буде розширено можливості транспортування газу в Україну, що дозволить збільшити обсяги постачання газу з нинішніх 1,5 мільярда кубометрів до 5-6 млрд. Про це заявив у Варшаві уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський.

"Є проект розвитку польсько-українського сполучення. На даний момент маємо можливість транспортувати в Україну 1,5 мільярда кубометрів, а якщо побудуємо це сполучення з української сторони, а це короткий відрізок в 120 км, що з'єднує польський кордон, тобто польську систему з великим газосховищем в Україні, то зможемо транспортувати в Україну п'ять-шість мільярдів кубометрів газу", - зазначив Наїмський.

За його словами, фактично це уможливить транспортування зрідженого газу в Україну та інші країни Центральної Європи, зокрема і з східного узбережжя США.Він додав, що це дасть можливість укладення прямих контрактів між споживачами в Україні і постачальниками скрапленого газу в порту Свіноуйсьце на узбережжі Балтійського моря, інформує «Є!» з посиланням на Ліга.Новости.

Польський чиновник зазначив, що польська компанія Gaz-System знаходиться в постійному контакті з партнерами в Україні.

Наїмський не виключив, що в розвитку газового сполучення між Україною і Польщею можуть брати участь європейські або світові фінансові інститути.