Події
20 жовтня 2016
В Одесі вилучили фальсифікованого елітного алкоголю на 1 млн грн
Фальсифікація процвітає
news-image

У місті Одеса правоохоронці виявили місце виробництва і зберігання фальсифікатів алкогольної продукції елітних марок. Загальна вартість вилученої продукції досягає одного мільйона гривень. Про це в середу, 19 жовтня, повідомив прес-відділ управління поліції області.

«2 тисячі пляшок алкогольних напоїв відомих брендів без марок акцизного податку України вилучили працівники Управління захисту економіки та обласної прокуратури», - йдеться в повідомленні.

Реалізовували фальсифікат на території Одеси і області, як фізичним особам, так і через розважальні заклади. Зокрема, віскі, коньяк і шампанське відомих брендів. Ціна такого «елітного» алкоголю була значно нижчою за ринкову.

За фактом протиправної діяльності було відкрито кримінальне провадження за статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Оперативники Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ Нацполіціі встановили місця, де зберігався фальсифікат.

На підставі рішення суду працівники УЗЕ і прокуратури Одеської області провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили 2 тисячі пляшок алкогольних напоїв відомих брендів без марок акцизного податку України.

Загальна вартість вилученої продукції досягає одного мільйона гривень.

«Проводяться заходи щодо встановлення осіб, які займаються виготовленням та реалізацією фальсифікованої продукції, а також перевіряються об'єкти торгівлі з метою вилучення алкогольних напоїв з обігу», - відзначили в поліції.