Резонанс
24 жовтня 2016
Хто продовжить справи Мотороли, стало відомо (відео)
Бандформування "ДНР" "Спарта" після ліквідації його ватажка Арсенія Павлова "Мотороли" очолив Володимир Жога з позивним "Воха".
news-image

Виконувати обов'язки командира батальйону «Спарта» після смерті Арсенія Павлова (Мотороли) буде його перший заступник з позивним Воха. Про це він сам повідомив РІА Новини, передає «Є!».

«Він [Павлов] завжди мене представляв заступником, тому одноголосно вирішили, що його справу будемо продовжувати все разом, але під моїм керівництвом», - сказав бойовик, справжнє ім'я якого агентство не називає.

Воха зазначив, що батальйон, як і раніше, буде займатися бойовою підготовкою і «завдавати шкоди ворогові». Він відкинув припущення про те, що «Спарта» після загибелі Мотороли здасть свої позиції. «Втрата для нас дуже велика, але ми продовжуємо далі працювати», - заявив ополченець.

Раніше 23 жовтня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос допустив, що за фактом вбивства Мотороли може бути порушено кримінальну справу.

Павлов, бойовик "ДНР", загинув 16 жовтня. У ліфті його будинку в Донецьку спрацював вибуховий пристрій. Ватажок ДНР Олександр Захарченко заявив, що вбивство Мотороли організувала Служба безпеки України.

Батальйон «Спарта», що входить до складу "збройних сил ДНР", був створений в серпні 2014 року. За інформацією ЗМІ до його складу входять близько 300 осіб.