Українцям заборонили використовувати три медпрепарати
Українським аптекам і лікарням заборонили продаж трьох медпрепаратів.
news-image

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела тимчасову заборону на продаж певних серій відразу трьох препаратів, передає «Є!».

Під заборону потрапила серія 308714 антибіотика офлоксин 200 (таблетки, вкриті оболонкою, по 200 мг № 10 у блістерах) виробництва чеської компанії «Зентівка». Антибіотик призначають при захворюваннях нижніх дихальних шляхів, інфекційно-запальних ураженнях ЛОР-органів (крім ангіни), інфекційних захворюваннях органів черевної порожнини, малого таза і нирок, а також при інфекціях і сальмонельозі.

Це не означає, що офлоксин не можна продавати в Україні. Заборона стосується зазначеної серії препарату і введена «через невідповідність вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного свідоцтва за показниками «Опис» і «Однорідність маси розділених частин таблеток», йдеться в повідомленні Держлікслужби. 

У той же день введена тимчасова заборона на серію 10160087 індійського препарату від бактеріального стоматиту «Кандид» (одновідсотковий розчин для ротової порожнини по 15 мл у флаконах з пробкою-крапельницею) виробництва компанії «Гленмарк Фармасьютикалз Лтд» через невідповідність вимогам аналітичної нормативної документації і реєстраційного свідоцтва.

Повністю заборонена серія 15D147 німецького препарату кормагнезин 200 (розчин для ін'єкцій по 10 мілілітрів в ампулах N10), призначеного для лікування гострого інфаркту міокарда, аритмії серця і коронарних спазмів при дефіциті магнію. У розпорядженні Держлікслужби не уточнюється в зв'язку з чим накладено заборону, але при виявленні вказаної серії препарат підлягає знищенню або поверненню постачальнику.