Київ
25 жовтня 2016
Мільйон доларів викрали з квартири в безробітної киянки
Гроші були опечатані сургучними печатками.
news-image

Вчора увечері в поліцію Печерського району Києва звернувся адвокат, який заявив, що з будинку його клієнтки викрали 300 тисяч євро і 750 тисяч доларів.Гроші були покладені в дві коробки, опечатані сургучними печатками, востаннє жінка бачила їх 20 жовтня. В ході обстеження місця події встановлено, що двері та вікна будинку пошкоджень не мають. За фактом крадіжки в особливо великих розмірах відкрито кримінальне провадження. Якщо злочинців знайдуть, їм загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомляє «Є!».

А днем раніше митна служба заявила про затримання в аеропорту «Київ» італійки, яка намагалася вивезти в Мілан суму, порівнянну з викраденою. Жінка йшла по «зеленому коридору», коли рентген-апарат показав — в її валізі лежать пачки грошей. Італійка намагалася запевнити митників, що це дипломатичний багаж. Втім, диппаспорта у дами не було, тому багаж перевірили. Там виявилися дві опечатані сургучними печатками коробки з-під взуття, в яких було укладено... 230 тисяч євро і 783 тисячі доларів. Жінка тут же заявила, що це гроші не її і вона не знає, як вони опинилися в її багажі.

Поліція поки не розкриває, чи пов'язані ці дві події. Втім, правоохоронці стверджують, що прізвище постраждалої від крадіжки жительки Печерського району «без постійного місця роботи» збігається з прізвищем власниці відомого елітного бутіка, інтернет-магазину і «куточка аксесуарів» в Києві. А колишній заступник Госфискальной служби Костянтин Лікарчук в «Фейсбуці» повідомив, що затримана в аеропорту італійка «нібито є співробітницею одного відомого, великого і модного магазину одягу в районі Музейного провулка... Але щось не зрослося, і один з митників додивився її. Це побачили прикордонники, які були «не в темі».