Події
26 жовтня 2016
«Для мене важливо бути там» - Надія Савченко прилетіла до Москви (відео)
Нардеп прибула на суд Карпюка і Клиха.
news-image

Народний депутат Надія Савченко прибула до Москви. Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter адвокат Ілля Новіков, передає «Є!»

Надія Савченко приїхала в Москву на апеляцію Карпюка і Клиха у Верховному суді, - написав він.

Зазначимо, сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок засудженим українцям Станіславу Клиху та Миколі Карпюку. Адвокати бранців заявили, що на справедливе правосуддя не розраховують, а одразу після рішення Верховного Суду перейдуть до безпосереднього лобіювання звільнення українців.

Мы очікуємо, що це приверне додаткову увагу, зокрема і з боку європейських дипломатів, і не тільки європейських. Їхню увагу, їхній вплив на російське керівництво - це зараз єдиний ключ до того, щоб домогтися звільнення Карпюка і Клиха, - заявив у коментарі ТСН Ілля Новіков.

Нардеп Надія Савченко на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднила відео, де пояснила свій вчинок.

По собі знаю як важливо коли в залі "суду", де ти сидить у клітці, присутні українці. Коли є кому вигукнути: "Слава Україні!" і почути у відповідь: "Героям слава!". І тоді розумієш, що тебе не кинули свої і боротьба продовжується і з'являються сили.

Микола попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі як він Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що Українці своїх не кидають!

Закликала нардепів ВР та ЗМІ, що мають акредитацію, їхати і висвітлювати це судилище над Україною. Україні бути! Слава нації, - написала Надія Савченко.