Політика
28 жовтня 2016
Дві країни ЄС «блокують» безвіз для України
У країн виникли питання щодо боротьби з корупцією в Україні.
news-image

У Франції та Бельгії виникли застереження щодо боротьби з корупцією в Україні, і у зв’язку з цим вони натякнули на неповноту виконання Києвом критеріїв для безвізового режиму з ЄС. Про це повідомляють журналісти і експерти з безвізової тематики за результатами зустрічі послів ЄС, яка відбулася 27 жовтня, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Зокрема, про це написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, який також зазначив, що жодного прогресу у питанні українського безвізу не буде до вирішення питання з так званим механізмом призупинення.

Дипломати ЄС обговорили візову лібералізацію для України. Жодного прогресу не буде до вирішення питання з механізмом призупинення. У Бельгії і Франції виникли питання щодо боротьби з корупцією у Києві,- написав він.

Про те, що "Франція та Бельгія порушували питання про "несправжність" антикорупційної політики Києва, тобто натякали на неповноту виконання критеріїв безвізу, спроби відкату у реформах", повідомив і директор Інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко. Він також зазначив, що щодо Грузії таких зауважень не було.

 Як повідомив кореспондент "Укрінформу" Андрій Лавренюк з посиланням на джерело в Раді ЄС, наступна тристороння зустріч дипломатів Ради ЄС, Єврокомісії, а також представників переговорної групи від Європарламенту щодо механізму призупинення запланована на початок листопада.

Ми не можемо на даному етапі прогнозувати її результати, - сказали в Раді ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада ЄС та Європарламент на початку листопада ухвалять рішення щодо механізму призупинення безвізового режиму, який є головною перепоною для скасування віз для України та Грузії.

Як повідомлялося, доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріель раныше припустила, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване євродепутатами до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада.

Читайте також: Міністр інформполітики Стець і його дружина-телеведуча дали в борг 80 тисяч євро і 100 тисяч доларів