Політика
28 жовтня 2016
«Я закликаю одеситів: прокиньтеся і допоможіть!» - слова Саакашвілі
Прокиньтесь, будь ласка! У нас віднімають один з найдивовижніших міст у світі.
news-image

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі звернувся до одеситів із закликом врятувати від руйнування чиновниками історичні пам'ятники Одеси. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці, передає «Є!».

"Я закликаю одеситів: прокиньтеся і допоможіть мені врятувати від руйнування корумпованими чиновниками велика історична і культурна спадщина Одеси, України і Європи", - зазначив Саакашвілі.

Він повідомив, що сьогодні "зупинив руйнування унікального пам'ятника архітектури 19-го століття - Дачі Дока в Аркадії, яку міськрада віддала під знесення жадібним забудовникам".

Своє повідомлення Саакашвілі супроводив відеозаписом, в якій піддав різкій критиці мера Одеси Геннадія Труханова та Одеська міськрада, назвавши його чиновників "бандар-логами".

За словами Саакашвілі, Одеська міськрада видав дозвіл на забудову земельної ділянки, не згадавши, що на ньому стоїть історичний пам'ятник - Дача Дока. 

"Аби швидше продати, заплатити хабара в кишені міських чиновників!", - обурився Саакашвілі.
"Я вимагаю від мера негайно припинити руйнування і негайно почати відновлення цього будинку!", - заявив глава області.

Він звернувся до одеситів: "Прокиньтесь, будь ласка! У нас віднімають один з найдивовижніших міст у світі. Забирають люди, які хочуть купити чергову дачу в Іспанії або Франції за гроші, нажиті за рахунок вбивства нашого міста!".

Саакашвілі також попросив допомоги від активістів, "які дійсно вболівають за цей місто".

Він заявив, що підписав розпорядження взяти під охорону цей будинок як об'єкта архітектурної спадщини.

"Я хочу попередити: не спробуйте пальцем це чіпати!", - сказав Саакашвілі.