Світ
29 жовтня 2016
В Празі пройшов багатотисячний протест, на якому підтримали цілісність України
В Чехії опублікували петицію, в якій президента Мілоша Земана закликають відмовитися від поширення грубості і брехні.
news-image

У Празі пройшла багатотисячна акція до 98-річної річниці проголошення Першої республіки, учасники якої висловили протест проти прокремлівського президента Мілоша Земана і його політики щодо зближення з Росією і Китаєм, повідомило Радіо Прага.

Десятки представників творчої інтелігенції закликали громадськість встати на захист демократії і підтримати оголошені Тижня цивільних хвилювань, інформує «Є!» з посиланням на NewsDaily.

Активісти опублікували петицію, в якій президента Мілоша Земана закликають відмовитися від поширення грубості і брехні, а також вибачитися за неї.

«Політична влада вже тривалий час загрожує нашій свободі. Верховні представники держави в листі чотирьох клянуться у відданості Китаю. Китайський уряд у відповідь поблажливо реагує, що за словами повинні слідувати вчинки. Ця ганьба повертає нас в минуле. Для розвороту країни в бік Сходу у керівництва держави немає мандата », - йдеться в заяві.

Ініціатори Тижнів цивільних хвилювань закликають людей, які підтримають петицію, посилати свої критичні листи представникам держави, відкрити школи, театри і галереї для проведення дискусій, а при необхідності приступити і до страйків.

Раніше повідомлялося, що сенат Чехії прийняв постанову по ситуації в Україні, в якому наголосив на необхідності припинення підтримки сепаратистів з боку Росії і відновлення українського контролю над кордоном.