Політика
15 грудня 2014
Український день в Європі: Сьогодні - перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС
Український прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом
news-image

Голова Кабміну Арсеній Яценюк сьогодні, 15 грудня, проведе в Брюсселі перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС та обговорить з генеральним секретарем НАТО відновлення євроатлантичного курсу України.

Про це повідомляє "Єдність" з посиланням на "Укрінформ".

Зранку Яценюк проведе зустріч з групою друзів України, до якої увійшли 20 міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

Згодом глави МЗС зберуться у форматі Ради ЄС, де також обговорюватимуть питання про ситуацію в Україні і, можливо, ухвалять рішення про посилення санкцій проти економіки тимчасово окупованого Росією Криму.

У другій половині дня український прем’єр-міністр зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, високим представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федерікою Могеріні  та головуватиме на першому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

У вівторок, 16 грудня, Яценюк розкаже про пріоритети діяльності уряду у брюссельському Центрі європейської політики.

Відзначимо, що опісля брюсельських зустрічей очікуються візити до України президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера та віце-президента, верховного представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні. Також очікується візит президента Європейської ради Дональда Туска.