Події
15 грудня 2014
ЗМІ нарахували 15 заручників в захопленому австралійському кафе
У захопленому невідомим чоловіком кафе Lindt в центрі Сіднея знаходиться близько 15 осіб.
news-image

У захопленому невідомим чоловіком кафе Lindt в центрі Сіднея знаходиться близько 15 осіб. Про це журналіст телеканалу Channel 7 Кріс Різон (Chris Reason- ред.) повідомив на своїй сторінці в Twitter. Відзначається, що вікна редакції телеканалу виходять на вулицю Мартін-плейс, на якій розташований заклад.

За словами журналіста, серед заручників як молоді, так і літні жінки і чоловіки. Дітей в приміщенні кафе немає.

Різон також повідомив, що заручники по черзі тримають біля вікон принесений загарбником прапор з арабськими словами (ймовірно, він є символом угруповання «Фронту Ан-Нусра»). Певний час тому людей, що знаходяться в ув'язненні вже більше десяти годин, погодували, а потім зібрали в одній частині приміщення.

Журналіст зазначає, що після того, як п'ять людей зуміли залишити заклад, чоловік «був дуже збуджений і кричав на заручників». Поліція в свою чергу не уточнює, були ці люди відпущені загарбником або їм вдалося втекти.

Невідомий захопив кафе Lindt в центрі Сіднея приблизно в 10 ранку за місцевим часом 15 грудня. У заручниках опинилися кілька десятків співробітників закладу і відвідувачів. Через кілька годин п'яти заручникам вдалося вийти з кафе, серед них троє чоловіків і дві жінки. Сам загарбник вимагає розмови з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом. Також злочинець заявив, що в Сіднеї закладено чотири бомби.  Поліція поки не виявила вибухові пристрої.