Суспільство
3 листопада 2016
Всі центри зайнятості надаватимуть українцям безкоштовну правову допомогу
У всіх без винятку
news-image

Державна служба зайнятості України (Центральний апарат) і Координаційний центр з надання правової допомоги об'єднали зусилля з метою забезпечення для громадян доступу до юридичної допомоги.

01 листопада, Державна служба зайнятості (Центральний апарат) і Координаційний центр з надання правової допомоги уклали меморандум про співпрацю, - повідомляє прес-служба Держслужби зайнятості України.

Повідомляє «Є!», посилаючись на джерело.

За інформацією відомства, в рамках співпраці передбачається, що у всіх без винятку центрах зайнятості України будуть обладнані робочі місця для фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Тому відвідувачі центрів зайнятості зможуть отримати в них консультації з правових питань, а також доступ до інших видів юридичної допомоги.

Щодня ми працевлаштовуємо на роботу близько 3000 українців, а наші центри відвідують десятки тисяч людей. Те, що тепер в центрах зайнятості можна буде отримувати юридичні консультації з будь-яких питань свідчить про те, що державні послуги стають для українців все більш якісними і доступними. Переконаний , що така співпраця служби зайнятості та Координаційного центру з надання правової допомоги допоможе сотням тисяч українців , - зазначив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.
Сьогодні в Україні діють 544 точки доступу до безоплатної правової допомоги в усіх регіонах. Нещодавно вони і в районних центрах і малих містах. Ми постійно працюємо над тим, щоб розширити можливості доступу до юридичної допомоги для місцевих громад і зробити зміст наших послуг максимально наближеним до їхніх потреб. Переконаний, що співпраця з центрами зайнятості з облаштування в них дистанційних пунктів доступу до правової допомоги сприятиме кращій реалізації права громадян на працю та інших трудових прав , - директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.


В рамках виконання Меморандуму сторони домовилися про те, що зусиллями фахівців державної служби зайнятості та системи безоплатної правової допомоги для безробітних також спільно проводитимуться інформаційні заходи, спрямовані на підвищення рівня правової обізнаності населення щодо захисту їх прав.