Україна
8 листопада 2016
Україна надасть «зелений коридор» для виведення із Придністров'я військ РФ
Між кабінетами міністрів України і Молдови вже досягнута домовленість по обмеженню контингенту російських військ.
news-image

Уряди України та Молдови досягли угоди про забезпечення безпечного проходу контингенту миротворчих військ РФ через свої території.

Йдеться про перекидання військової техніки і живої сили до зовнішніх кордонів Російської Федерації з Придністров'я. Інформація про це розміщена на офіційному сайті міністра оборони Молдови Анатолія Шалар, інформує «Є!» з посиланням на GoGetNews.info.

Через підвищену зацікавленість, яка проявляється медіа-виданнями до очікуваного висновку обмеженого контингенту російських військ з Придністров'я, вдалося з'ясувати, що між кабінетами міністрів України і Молдови вже досягнута домовленість.

Слід говорити про оперативну підготовку до кінця нинішнього року спільно розробленого плану, що передбачає виведення російських військових і важкого озброєння з Придністров'я.

Згідно плану, передбачено створення «зеленого коридору» по українській території, і вивіз боєприпасів, що зберігаються на складі поблизу населеного пункту Колбасна. На думку українських генералів, дане сховище становить значну небезпеку для мирного населення України і Молдови.

Анатолій Шалар зазначив, що найближчим часом намічено вивчення технічної сторони питання, пов'язаного з дозаправкою техніки під час перевезення, також буде складена логістична схема перекидання боєприпасів і проїзду автомашин з солдатами.