"Чорноморнафтогаз" віддав Україні одне зі своїх родовищ
Мова йде про Стрілецьке родовище, яке знаходиться на території Херсонської області
news-image

Головна нафтогазовидобувна компанія Криму "Чорноморнафтогаз" віддала Україні одне зі своїх раніше розроблених родовищ, повідомив радник генерального директора "Чорноморнафтогазу" Вадим Жданов.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "РИА Новости".

"Крим і "Чорноморнафтогаз" пішли цивілізованим шляхом. Одне родовище, яке було розведено і експлуатувалося "Чорноморнафтогазом", - це Стрілецьке родовище, залишилося на території Херсонської області. Ми цивілізовано оформили передачу цього об'єкта українській стороні, вони завели туди своїх фахівців, експлуатують дане родовище і поставляють газ в Генічеськ (місто в Херсонській області)", - сказав Жданов.

Компанія експлуатує родовища вуглеводнів на шельфі Чорного, в акваторії Азовського морів, на сухопутній частині Криму і забезпечує транспортування природного газу по системі магістральних газопроводів, його зберігання в Глібівському підземному сховищі газу.

"Чорноморнафтогаз", що постачає жителям півострова газ, належить "Нафтогазу України". На сьогодні окупаційна влада Криму незаконно захопила підприємство та продовжує експлуатувати всвоїх цілях.