Інтернет
16 грудня 2014
Український сегмент Facebook охопив черговий вірус
В мережі швидко поширюється вірус, який від імені користувача публікує посилання на "приватне відео"
news-image

Український сегмент Facebook охопив черговий вірус, пише "Єдність" з посиланням на "AIN".

Згідно з повідомленням, в мережі швидко поширюється вірус, який від імені користувача публікує посилання на "приватне відео" (насправді - вірусне посилання) і відмічає друзів користувача. Вірусні посилання висилаються та в особисті повідомлення людям зі списку друзів.

Якщо хоча б один з друзів зацікавиться і клацне на відео, вірус піде далі. Цей вірус вже був помічений в мережі раніше, але саме сьогодні отримав дуже широке поширення.

Про сплеск вірусної активності зазначають в українському SMM-пабліку, також про це пишуть і окремі SMM-спеціалісти. Вірусне повідомлення виглядає так:

Крім очевидної поради не клікати на відео з подібною назвою, яке з'являється у вас в стрічці або приходить в особисті повідомлення, екперти сайту радять також змінити пароль в соціальній мережі і встановити двохфакторну авторизацію (при спробі доступу з іншого браузера мережа буде запитувати підтвердження по SMS. Подібні схеми працюють також в Gmail і багатьох інших сервісах). Ця опція є в настройках безпеки мережі.