Події
16 грудня 2014
В Одесі приховують масштаби аварії на НПЗ
Експерти б'ють на сполох: через аварію на заводі забруднюється екосистема Одеси.
news-image

Державна екологічна інспекція приховує реальні масштаби забруднення, що виникло минулого тижня в результаті прориву трубопроводу при перекачуванні нафтопродуктів з  Одеського нафтопереробного заводу (НПЗ).

Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на Кореспондент.

«Там вилилося набагато більше і обсяги території забруднення також більші. Це дуже серйозна проблема для навколишнього середовища, оскільки ці речовини забруднюють екосистему і дренують ґрунтові води. Також може бути забруднення підземних вод. Це дуже серйозна небезпека для навколишнього середовища, зокрема і для моря", - повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

У Державній екологічній інспекції в Одеській області підтвердили факт потрапляння палива в ґрунт, але не уточнили обсяги забруднення, оскільки на місце аварії тільки сьогодні виїхали співробітники відомства.

Зазначимо, що, за словами адвоката заводу Дениса Серебренникова, під час прориву труби в землю потрапило близько 970 тонн дизельного палива.

Як повідомляла «Єдність», 11 грудня озброєні люди під прицілами автоматів змусили працівників Одеського НПЗ перекачати нафтопродукти на підприємство Синтез Ойл.