Політика
17 грудня 2014
Порошенко сподівається на приєднання України до Вишеградської четвірки
Результатом впровадження проєвропейських реформ в Україні може стати перехід Вишеградської групи з формату чотирьох країн до формату п'яти країн за участю України.
news-image

«Україна готова продемонструвати результати в проведенні реформ, щоб увійти до складу об'єднання Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини», - заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією країн Вишеградської групи в КиєвіПро це пише «Єдність» із посиланням на Gordoncom.ua.

"Ми віримо в те, що в результаті активного реформування України Вишеградська четвірка зміниться з V4 на V5", - заявив політик, додавши, що Київ готовий продемонструвати результати у проведенні реформ.

Порошенко також висловив сподівання, що прогрес в євроінтеграції України може бути досягнутий до наступного саміту Євросоюзу і країн "Східного партнерства", який пройде в Ризі в першій половині 2015 року. 

Нагадаємо, країни Вишеградської четвірки розподілили сфери підтримки України. Чехія, Словаччина, Угорщина і Польща пропонують Україні свою допомогу і досвід в проведенні реформ.