Світ
23 листопада 2016
«Євреї - не люди» - скандальна заява в прямому ефірі CNN
Про це заявили в ефірі 21 листопада.
news-image

Канал CNN приніс офіційні вибачення за показ передачі з підписом «Лідер ультраправого руху ставить під сумнів, чи є євреї людьми».

21 листопада телеведучий Джим Сайто (Jim Sciutto) в ток-шоу The Lead на CNN обговорював разом з гостями Річарда Спенсера (Richard Spencer) - лідера ультраправого руху США, передає «Є!».

Раніше під час виступу на конференції у Вашингтоні Спенсер жорстко розкритикував політичних експертів, які давали Трампу мінімальні шанси на перемогу. Сам він є прихильником майбутнього президента.

Цікаво, ці люди взагалі справжні люди або бездушні големи, яких якась темна сила змушує повторювати те, що напередодні ввечері говорив [в своїй передачі телеведучий] Джон Олівер. Республіканські стратеги і політичні консультанти критикують нас щоночі на NBC, - Річард Спенсер, лідер ультраправих

Співробітники CNN вирвали цитату Спенсера з контексту, прибравши частину, де той уточнює, про кого він говорить, і залишили на екрані напис: «Лідер ультраправого руху ставить під сумнів, чи є євреї людьми».

Насправді Спенсер надсилається до єврейської міфології, в якій голем - глиняний велетень, створений рабином Льовом для захисту єврейського народу. Таким чином лідер ультраправих хотів показати, що політичні експерти, котрі творили ілюзію слабкості Трампа, насправді всього лише «балакучі голови» на службі у третіх осіб.