Війна
27 листопада 2016
У міноборони повідомили про обстановку на фронті
Бойові зіткнення та вогонь у відповідь
news-image

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає.

На Луганському напрямку противник порушував режим тиші в Оріховому, що на Бахмутській трасі та під Попасною. При цьому двічі наші позиції були обстріляні з ворожих мінометів. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу у Києві.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, двоє військовослужбовців отримали поранення. Окрім цього, внаслідок підриву на ворожій міни нашої вантажівки, поранено ще одного військовослужбовця, - повідомив речник.

За його словами, на Донецькому напрямку вчора відбулося 4 достатньо тривалих ворожих обстріли.

Противник порушував режим тиші у Майорську, Авдіївці та Опитному. По наших позиціях в Авдіївці випущено 16 мінометних мін. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь. На Маріупольському напрямку противник різко збільшив кількість і щільність обстрілів з важкого озброєння на приморських рубежах. По наших позиціях було випущено майже 200 мін, а також понад 40 артснарядів. Найбільш інтенсивний сеанс обстрілів відбувся вчора вранці, - зазначив Мотузяник.

Він додав, що надвечір між Славним та Оленівкою відбулося бойове зіткнення між силами АТО й окупантами. Бій тривав 1 годину.

У Мар'їнці на початку та в кінці доби відбулася низка перестрілок між українськими військами та противником. У Новотроїцькому стався ворожий снайперський обстріл, - повідомив речник.