Події
1 грудня 2016
На Житомирщині депутати рубали ліс на територіях заповідників та заказників
Сума збитків, завданих державі, становить 3,2 мільйони гривень.
news-image

Правоохоронці Житомирщини припинили діяльність злочинної схеми та встановили осіб, причетних до незаконних оборудок з лісом, передає «Є!»

До складу групи входили 6 осіб. Зокрема, представники лісгоспів та комерційних структур. Діяльність полягала не тільки у незаконній порубці деревини, але й у підготовці повного пакету документів для її легалізації, переробці на пилорамах з подальшим експортом.

Незаконну діяльність організував депутат однієї з місцевих рад Олевського району, який також керує комерційною структурою. До «схеми» залучив працівників підконтрольного йому товариства, а також іншого місцевого депутата та працівників лісгоспів, - повідомили в поліції.

Незаконні рубки лісу здійснювались на ділянках, де проводяться лісозаготівельні роботи іншими підприємствами, на територіях заповідників, заказників, а також у нерозроблюваних кварталах. Аби приховати злочинну діяльність, лісники вносили до документів недостовірну інформацію про реальну кількість деревини.

Для переробки ліс завозився на пилорами, підконтрольні організатору групи.

Легалізували деревину та лісоматеріали шляхом підробки первинної документації та придбанням її в інших суб’єктів господарювання, а потім, використовуючи їх, отримували сертифікати на походження лісопродукції та оформлення інших митних документів.

Гроші, одержані від незаконної діяльності, учасники групи легалізували через придбання різного майна та товарів.

Сума збитків, завданих державі, становить 3,2 мільйони гривень.

Прокуратурою Житомирської області повідомлено учасникам злочинної групи про підозри за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 246 (Незаконна порубка лісу), ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

Читайте також: Україна зменшила зону ракетних випробувань поблизу Криму
Читайте також: Завтра у Києві очікується суттєве погіршення погодних умов
Читайте також: У «ДНР» на весіллі вибухнула граната