Події
13 грудня 2016
Посольство Росії у Литві розсилає місцевим мешканцям листи із запрошенням переселятися до Росії (фото)
У листах зазначається, що рівень життя в Калінінградській області вище, ніж у Литві.
news-image

Жителі Вільнюса отримують на свої поштові скриньки листівки із запрошенням переселятися до Росії, де зазначено, що рівень життя в Калінінградській області вище, ніж у Литві. Про це повідомляє Delfi.lt, передає «Є!»

Минулого тижня вільнюсці були здивовані, знайшовши в поштових скриньках брошури з написом "Росія" і російським прапором.

Також в паперових брошурах були вказані посилання на інтернет-сайти, контактна інформація російського посольства, і таблиці, в яких – порівняння деяких цін.

Приміром, кВт/год електроенергії в Литві коштує  – 0,12 євро, в Росії – 0,04 євро. Порівнюються і ціни на бензин: у Литві літр коштує близько євро, а в Росії – 0,5 євро.

Крім того, зазначено, що в Калінінграді менше доведеться платити за комунальні послуги – 70 євро в найбільш холодний місяць, а в Литві - 280 євро.

Стверджується також, що ціни на товари першої необхідності в Литві у два рази вище, а при тому, що середня зарплата статистичного жителя Литви вище - близько 500 євро, а в Росії - 430 євро, в Литві купівельна спроможність нижче.

У економістів такі висновки викликали посмішку. Наприклад, старший економіст Swedbank Неріюс Мачюліс назвав дані вибірковою статистикою, яка до того ж неточна.

Посольство Росії визнало, що це воно поширює брошури, і це частина державної програми зі сприяння добровільному переселенню до Російської Федерації співвітчизників, які проживають за кордоном, затвердженої президентом РФ Володимиром Путіним у 2006 році. Працівник посольства заявила, що програма успішно здійснюється, однак згідно зі статистикою, в Литві ця програма провалилася.





Читайте також: Горбачов допускає утворення нового Союзу у межах кордонів СРСР
Читайте також: Тимошенко заявила про можливе виключення Савченко з фракції
Читайте також: У Солом’янському районі буде створено новий парк відпочинку