Політика
19 грудня 2014
Порошенко: Дуже важливо перейменувати радянську міліцію в поліцію
Він також повідомив, що наразі реформа правоохоронних органів знаходиться на етапі доопрацювання
news-image

Президент Петро порошенко під час урочистої церемонії відзначення Дня працівника міліції заявив, що дуже важливо перейменувати радянську міліцію в поліцію. Про це пише "Єдність" з посиланням на "Укрінформ".

«Я думаю, що це той рубікон, який нам треба перейти, так само його вже перейшла країна під час Революції гідності, підписавши 27 червня Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а також під час виборів до Верховної Ради, куди не потрапили збанкрутілі політичні сили»,- пояснив Порошенко.

Він також повідомив, що наразі реформа правоохоронних органів знаходиться на етапі доопрацювання з урахуванням найкращого світового досвіду.

«Наша міліція - це обличчя нашої країни, воно має бути привабливим, саме для цього ми прийняли рішення, і я ініціював, можливо, наймасштабнішу в історії України реформу правоохоронних органів. Я в цілому поділяю план реформування міліції, який був запропонований міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і зараз ми будемо його доопрацьовувати з урахуванням найкращого світового досвіду»,- підкреслив президент.