Резонанс
30 грудня 2016
У РФ вважають, що Обама принизив американський народ висилкою російських дипломатів
Офіційна представнця МЗС РФ також назвала адміністрацію президента США "групою зовнішньополітичних невдах".
news-image

Президент США Барак Обама рішенням вислати з країни російських дипломатів принизив Сполучені Штати й американський народ. Таку заяву зробила офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова, передає «Є!»

Сьогодні Америка, американський народ були принижені своїм же власним президентом. На цей раз ляпас Вашингтону завдав його ж господар, максимально збільшивши кількість невідкладних справ для команди, що приходить, - написала Захарова на своїй сторінці в соціальної мережі Facebook.
Завтра будуть офіційні заяви, контрзаходи та багато всього, - додала вона.

Дипломат назвала адміністрацію президента США "групою зовнішньополітичних невдах, озлоблених і недалеких", заявивши, що Обама "зізнався в цьому офіційно".

Так і не зумівши вписати в історію президентства ніяких досягнень на міжнародній арені, нобелівський лауреат примудрився поставити замість елегантної точки жирну пляму, - написала Захарова.

Офіційний представник МЗС Росії також заявила, що зараз весь світ спостерігає "нищівний удар по престижу Америки та її лідерству, нанесений Бараком Обамою і його малограмотною зовнішньополітичною командою".

При цьому Захарова висловила солідарність з держсекретарем США Джоном Керрі, над яким, за її твердженням, "чотири роки глумилися його ж колеги".

Раніше США ввели нові санкції проти Росії, зв'язавши їх з хакерськими атаками, відповідальність за які американська адміністрація покладає на Москву. Зокрема, обмежувальні заходи торкнулися російських спецслужб, також було оголошено, що 35 дипломатів оголошені в Сполучених Штатах персонами нон грата.

Читайте також: Видвореним російським дипломатам не вистачає квитків у літаках
Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала машину «вантаж 200» на кордоні з РФ
Читайте також: Журналісти показали закриті російські дипломатичні маєтки у США (відео)