Світ
2 січня 2017
Як на планеті зустрічали Новий рік (фото)
За Східним календарем, 2017-й рік вважається роком Вогненного Півня, проте в Китаї новий рік настане лише 28 січня.
news-image

Жителі планети Земля зустріли новий рік. Першими наступ 2017 року року відсвяткували жителі тихоокеанської республіки Кірибаті - ще о 12 годині 31 січня за київським часом, коли в Україні ще тільки починали різати яйця для салату Олів'є і згадували, що забули купити зелений горошок. Пізніше всіх новий рік настав в Гонолулу і на Гаваях - коли українці вже починали прокидатися після святкових вечірок і посиденьок біля телевізора з сім'єю.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Відзначимо, що 1 січня Новий рік зустрічають за Григоріанським календарем. Першим в історії роком, розпочатим 1 січня, був 46 рік до нашої ери.

За Східним календарем, 2017-й рік вважається роком Вогненного Півня, проте в Китаї новий рік настане лише 28 січня. Першими наступ 2017 року року відсвяткували жителі тихоокеанської республіки Кірибаті - ще о 12 годині 31 січня по київським часом, а останніми - в Гонолулу і на Гаваях.

У багатьох країнах відбулися святкові феєрверки, а люди виходили на площі своїх міст, щоб взяти участь в народних гуляннях. В Україні головна новорічна ялинка була встановлена на Софіївській площі.

Читайте також: ЄС планує поступово знімати санкції з Росії, - повідомляє новий керівник ОБСЄ