У Криму заявляють про припинення Україною електропостачання на півострів
Наразі в центрі Сімферополя електропостачання відсутнє повністю.
news-image

Україна без попередження повністю відключила Крим від постачань електроенергії,  заявив міністр палива та енергетики республіки Сергій Єгоров. Про це повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням на Інтерфакс.

"Об 11:10 Україна без попередження повністю припинила постачання електроенергії в Крим", - заявив С. Єгоров.

Наразі в центрі Сімферополя електропостачання відсутнє повністю, не працюють навіть світлофори. Є труднощі з мобільним зв'язком, у абонентів немає можливості робити вихідні дзвінки.

"Українська сторона вже після відключення пояснила нам, що Крим нібито перевищив можливості по постачаннях, які були у України в умовах зниження (української - ІФ) генерації", - заявив міністр палива та енергетики Криму.

Він повідомив також, що зараз у республіці терміново запускають мобільні газотурбінні електростанції та дизельні генератори, які були відключені після закінчення ранкового максимуму споживання електроенергії.

"Ситуація в ці хвилини склалася непроста, тому що ми відключили обладнання, а повторне підключення забере час", - заявив С. Єгоров.

Він повідомив також, що Міністерство палива та енергетики Криму і Міненерго РФ ведуть переговори з міністерством енергетики України про відновлення постачань електроенергії в Крим.

"Якщо це не вдасться, застосуємо віялове відключення", - заявив міністр.