Політика
24 грудня 2014
МЗС вважає, що Росія шукає нові способи виправдати анексію Криму
Так у відомстві прокоментували спроби Росії визнати незаконним рішення політбюро про передачу Криму Україні в 1954 році
news-image

Міністерство закордонних справ України вважає спроби Росії визнати незаконним рішення політбюро про передачу Криму Україні в 1954 році "ще однією спробою пошуку пропагандистських аргументів" для виправдання анексії півострову.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

"Вважаємо, що заяву Матвієнко слід розглядати не інакше як чергову спробу пошуку додаткових пропагандистських аргументів виправдати анексію Росією Криму. Відповідний російський законопроект у разі його прийняття буде нікчемним з юридично-правової точки зору", - заявив на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс у середу .

За його словами, цей законопроект "буде нікчемним" і з точки зору міжнародного права, оскільки ніякий новий російський закон не скасує численні міжнародні документи, на яких є підпис Росії та які визнають приналежність Криму Україні.

Відзначимо, що раніше голова Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що вона працює над законопроектом про визнання рішення Політбюро КПРС 1954 року про передачу Криму Україні незаконним. Таким чином росіяни хочуть довести, що Крим вони не анексували.