Політика
3 лютого 2017
Постпред США в ООН заявила, що антиросійські санкції не повинні бути зняті до повернення Криму Україні
Хайли: Крим - це частина України/
news-image

США підтримують український народ і не знімуть антиросійські санкції до повернення Криму Україні, сказала постійний представник США в ООН Ніккі Хайли, виступаючи під час ініційованого Україною відкритого засідання Ради Безпеки ООН, повідомляє кореспондент  "ГОРДОН", передає «Є!».

Вона зазначила, що не тільки Крим і Донбас страждають від дій РФ.

Крим - це частина України, - підкреслила постпред США, додавши, що санкції проти РФ не будуть зняті до повернення півострова.

Хайли, яка в перший раз була присутня на засіданні Ради Безпеки ООН, закликала сторони конфлікту на Донбасі виконувати умови Мінських угод. 

Важке становище в східній частині України вимагає чіткого і рішучого засудження дій Росії, - заявила вона.

Постпред США зазначила, що погіршення ситуації на Донбасі призвело до руйнування важливих об'єктів інфраструктури. Вона додала, що криза розростається, наражаючи на небезпеку все більшу кількість людей.
Після її виступу постпред РФ Віталій Чуркін ще раз узяв слово. 

Народ Криму цілком виразно висловив свою волю на референдумі, - заявив він у відповідь на слова Хайли про визнання півострова частиною України.

2 лютого в Радбезі ООН пройшло ініційоване Україною відкрите засідання, в ході якого країни-члени обговорили погіршення ситуації на сході України.