Політика
26 грудня 2014
Голову Антикорупційного бюро обиратимують між американцем та трьома грузинами, - ЗМІ
Богдан Витвицький, Михаіл Саакашвілі, Давид Сакварелідзе і Гізо Углава - ймовірні кандидати на посаду голови НАБ
news-image

На посаду директора Національного антикорупційного бюро претендує колишній федеральний прокурор українського походження, помічник прокурора США Богдан Витвицький. Цю інформацію ЛІГАБізнесІнформ підтвердили джерела, знайомі з пошуком кандидатів, пише "Єдність".

За словами співрозмовників, переговори з ним ведуть представники Адміністрації президента. "Він не прийняв остаточного рішення, тому що поки не отримав гарантій незалежності посади", - говорять джерела. 

Крім того, серед претендентів на посаду голови Антикорупційного бюро залишається колишній президент Грузії Михаіл Саакашвілі. Його персону запропонував член конкурсної комісії Юрій Бутусов. За його словами, Саакашвілі поки не прийняв остаточного рішення, оскільки чекає "більш конкретної пропозиції". 

Гіпотетично на пост директора можуть претендувати таккож грузини Давид Сакварелідзе і Гізо Углава, яким комісія з питань громадянства при президенті 22 грудня рекомендувала надати українське громадянство. І той, і інший в Грузії працювали заступниками Головного прокурора і успішно займалися питаннями боротьби з корупцією. Однак прізвище Сакварелідзе джерела називають в числі кандидатів на пост заступника глави ГПУ.