Світ
14 лютого 2017
Маккейн: Путін хоче повернутися в світ конкуруючих великих країн. Це світ минулого, до того, як США стали наддержавою
Маккейн: Путінська Росія є нашим противником і моральної протилежністю.
news-image

Росія президента Володимира Путіна є противником і моральної протилежністю США, прагнучи зруйнувати післявоєнний світовий порядок. Про це заявив американський сенатор-республіканець Джон Маккейн в колонці видання USAtoday.

Путін працює як бос організованого злочинного угруповання, яка грабує, пригнічує російський народ і завдає величезної шкоди і страждання в світі. За наказом Путіна російські війська вторглися в сусіднє з Росією державу, захопили його територію і продовжують підривати його незалежність. За наказом Путіна Росія втручається в Сирії не для боротьби з терористами, а для потурання військових злочинів режиму Башара Асада. Російські бомбардувальники навмисно націлені на рятувальників і лікарні. Вони загрожують сирійським борцям за свободу, навченим в США. Вони - союзники з нашими ворогами на Близькому Сході і намагаються послабити наші дружні відносини там, - розповів він.

Маккейн додав, що за наказом Путіна російські спецслужби намагаються дестабілізувати союзників США по НАТО, втрутилися в американські президентські вибори і проводять кібератаки і кампанії по дезінформації, щоб підтримати союзників Путіна в європейських виборах і знищити Європейський союз.

За наказом Путіна корумповані апаратники і кланові олігархи грабують російські багатства і ресурси своєї країни. За наказом Путіна відважних дисидентів, що змагаються політиків, чесних юристів, які шукають правду журналістів і неслухняних олігархів посадили в тюрму або вбили, - зазначив Маккейн.

Він підкреслив, що путінська Росія є "противником і моральної протилежністю" США.

Він прагне до руйнування післявоєнного, заснованого на правилах, світового порядку, побудованого на американському лідерстві та примат наших політичних і економічних цінностей. Завдяки цьому світовому порядку Сполучені Штати накопичили величезні багатства і владу, і більше, ніж будь-коли, кількість людей, уникли тиранії і злиднів. Його збереження повинно залишатися головним пріоритетом безпеки уряду Сполучених Штатів, - заявив сенатор.

На думку Маккейна, умиротворення Путіна неможливо, оскільки той не хоче бути частиною існуючого порядку.

Путін хоче повернутися в світ конкуруючих великих держав, де формуються тактичні союзи і суперництво, щоб служити національним інтересам вузьких груп і цуратися американських цінностей, які є універсальними. Це світ минулого, світ до того, як США стали наддержавою. Це світ, який породив дві світові війни, колоніальні імперії з дегуманізує ідеологіями, що підтримують пригнічення і бійні. Його повернення стало б катастрофою для США і світу , - заявив він.

Маккейн закликав протистояти російській агресії проти світу, який був побудований "з зруйнованих міст і знищених імперій Другої світової війни".