Резонанс
16 лютого 2017
Кім Чен Нама отруїли за п'ять секунд (відео)
Згідно з отриманими даними з камер спостереження, дві жінки довгий час стежили за своїм об'єктом, вибираючи зручний момент.
news-image

Ймовірним вбивцям Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура вистачило п'яти секунд, щоб отруїти його. Таку версію смерті брата лідера КНДР опублікувала в четвер газета New Straits Times, передає «Є!»

Як пише видання, згідно з отриманими даними з камер спостереження в терміналі вильоту, дві жінки довгий час стежили за своїм об'єктом, вибираючи зручний момент, коли навколо нього буде малолюдно. Потім одна з жінок завела з ним розмову, в той час як інша, стоячи позаду нього, отруїла його.

Разом з тим поки до кінця невідомо, яким чином отрута проник в тіло Кім Чен Нама. Після цього жінки покинули термінал і зникли на таксі.

Вся операція була чітко спланована і проведена бездоганно, якби не камери спостереження, то нападників навряд чи б вдалося встановити, - наводить газета думку представника поліції.


Правоохоронні органи Малайзії у вівторок підтвердили смерть Кім Чен Нама, який відчув себе погано в аеропорту Куала-Лумпура і помер по дорозі в лікарню. За даними поліції, він звернувся за допомогою до співробітників наземних служб зі скаргами на сильне запаморочення, розповівши, що невідомий бризнув йому в обличчя якоїсь рідиною, після чого зник; згідно з іншою версією, невідома жінка піднесла до його обличчя просочену якоюсь речовиною тканину; південнокорейські ЗМІ повідомляли про напад з використанням отруєних голок. Разом з тим жодна з озвучених версій ще не знайшла підтвердження.

Кім Чен Нам - старший син колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра, народжений відомою північнокорейською актрисою Сон Хе Рим. Деякий час він вважався найбільш вірогідним наступником батька на посту керівника КНДР, однак потрапив у опалу після спроби в'їхати до Японії за підробленим паспортом в травні 2001 року і з тих пір проживав за кордоном, зокрема в китайському анклаві Макао.