Політика
17 лютого 2017
Тимчасову адміністрацію ООН планують створити на Донбасі
Завданням нової організації буде проведення розмежування сторін військового конфлікту на Донбасі.
news-image

Група експертів, котрі є представниками Міжнародного центру політичних досліджень (МЦПД), виступили з пропозицією, яка полягає у створенні на Донбасі тимчасової перехідної адміністрації ООН (United Nations Interim Administration in Donbas, UNIAD), передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Зазначається, що завданням нової організації буде проведення розмежування сторін військового конфлікту на Донбасі, демілітаризація терористів «ДНР» та «ЛНР», сприяння у виведенні військової техніки з окупованих територій, спостереження за тим, що відбувається на непідконтрольних українській владі ділянках та на кордоні України з Росією (разом з представниками ОБСЄ) та створення всіх належних умов, які сприятимуть поверненню тимчасово переміщених громадян. 

Разом з тим, серед основних завдань UNIAD буде створення тимчасових поліцейських сил з інших країн, створення перехідної юстиції, надання допомоги гуманітарного характеру та захист суверенних прав людини. 

В той же час, міжнародні експерти наголошують на неможливості реалізації запропонованого плану до тих пір, поки не будуть виконані всі положення Мінських домовленостей.