Спорт
21 лютого 2017
Смертна кара чекає на 10 футбольних вболівальників в Єгипті
В лютому 2012 Першого року в єгипетському місті Порт-Саїд після футбольного матчу при виході зі стадіону почалися масові бійки між фанатами місцевого клубу «Аль-Масрі».
news-image

Касаційний суд Єгипту в понеділок підтвердив смертний вирок щодо 10 фанатів, обвинувачених в тисняві на стадіоні після футбольного матчу в 2012 році.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Раніше єгипетський суд у березні 2013 року затвердив смертний вирок у цій справі стосовно 21 обвинувачуваного.

Перший вирок суду викликав масові зіткнення з поліцією в Порт-Саїді. В ході розпочатих в місті заворушень загинули кілька десятків людей, сотні отримали поранення. Через тиждень зіткнення з поліцією поновилися. Приводом послужило рішення МВС про переведення засуджених фанатів з в'язниці міста в установу за межами провінції. Масові сутички змусили поліцію вивести свої частини з міста. Забезпечення безпеки в Порт-Саїді на час перейшло до армії.

У лютому 2014 року апеляційний суд призначив новий судовий розгляд відносно 62 підсудних.

Після численних слухань в червні 2015 року Суддя виніс смертний вирок відносно 11 фанатів.

В лютому 2012 Першого року в єгипетському місті Порт-Саїд після футбольного матчу при виході зі стадіону почалися масові бійки між фанатами місцевого клубу «Аль-Масрі» та лідером національної першості, каїрському «Аль-Ахлі». У тисняві і від побоїв загинули понад 70 осіб, 300 отримали близько поранення.

Читайте також: Поліція влаштувала погоню за п'яним помічником Луценка: фото, відео