Суспільство
29 грудня 2014
У Росії з'являться сертифіковані халяльні готелі
Зараз у Росії є три готелі, які приймають гостей за нормами шаріату і можуть претендувати на звання халяльних: два в Татарстані і один в Москві
news-image

Готелі, які надають своїм постояльцям послуги відповідно до норм шаріату, з'являться в Росії. Про це повідомляє Є |Єдність.інфо із посиланням на ТАСС.

Тепер готелі можуть пройти спеціальну сертифікацію і завоювати право називатися халяльними, тобто дозволеними для мусульман.

Про це повідомляє сайт Ради муфтіїв Росії.

"Голова Ради муфтіїв і Духовного управління мусульман Росії Равіль Гайнутдін затвердив стандарт для готелів, розроблений міжнародним центром стандартизації та сертифікації " Халяль ", це перший в Росії документ, що регулює правила надання таких послуг в готельному і туристичному сегменті", - розповіли в прес-службі організації.

Директор міжнародного центру стандартизації "Халяль" Айдар Газізов вважає, що нові стандарти допоможуть розвитку туризму в Росії, "враховуючи збільшується турпотік з Південно-Східної Азії, Китаю, країн мусульманського світу". "Замість" зірок "вони будуть позначати свій клас" місяцями ", - зазначив він.

Зокрема, в халяльних готелях повинні дотримуватися особливі правила харчування, у тому числі під час місяця Рамадан буде можливість здійснити іфтар (нічну трапезу- розговіння. - ред.) і сухур (ранковий прийом їжі. - ред.), а в номерах буде килимок для намазу , Коран, глечик для обмивання.

В готелі може бути відкрита мечеть, просвітницький центр для проведення лекцій, а також будуть роздільні для чоловіків і для жінок приміщення для відпочинку, наприклад фітнес-центри.

Зараз у Росії є три готелі, які приймають гостей за нормами шаріату і можуть претендувати на звання халяльних: два в Татарстані і один в Москві.