Події
28 лютого 2017
У Росії погрожують «заходами у відповідь» на блокаду ОРДЛО
За словами Гризлова, згідно з Мінськими угодами, Україна "зобов'язана надавати підтримку соціально-економічному розвитку Донбасу".
news-image

Представник РФ у тристоронній контактній групі Борис Гризлов заявив, що Україну чекають відповідні заходи, якщо вона не вирішить проблему торгової блокади окупованих територій Донбасу. Про це він сказав журналістам у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна", передає «Є!» із посиланням на УП.

Сьогодні, напередодні чергової зустрічі контактної групи, я закликаю Київ вжити негайних дієвих заходів щодо припинення транспортної та економічної блокади Донбасу... Такі дії, фактично спрямовані на економічну і соціальну ізоляцію, неминуче ведуть до відповідних заходів, - підкреслив він.
Ми не можемо допустити гуманітарної та соціально-економічної катастрофи на територіях, населення яких перевищує населення низки європейських країн, - додав Гризлов.

Він вказав на "примітку 1" до Мінських угод, яка, за його словами, зобов'язує Україну надавати підтримку соціально-економічному розвитку Донбасу.

Читайте також: В «ЛНР» вже вирішили, що хочуть відібрати у Ахметова
Читайте також: Штаб блокади вимагає у Порошенка оприлюднення всіх документів Мінських домовленостей