Політика
3 березня 2017
Після затримання Насірова ситуація в Україні буде розвиватися тільки за трьома варіантами, – Портніков
Правоохоронні органи не звертали увагу на чиновника такого рівня.
news-image

Затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова – безпрецедентна подія в історії незалежної України. Ще жодного разу правоохоронні органи не звертали увагу на чиновника такого рівня. Про це у своєму блозі пише відомий український журналіст Віталій Портніков, передає «Є!».

На його думку подальший розвиток ситуацію може відбуватися за трьома варіантами.

Перший варіант – це, коли в Україні розпочнеться активна фаза боротьби з корупцією у вищих щаблях влади. Завдяки політичної волі президента, прем’єра реформи в країні набувають швидкого темпу, відбувається очищення влади. Другий варіант полягає у тому, що одних корумпованих чиновників замінять іншими, після чого відбудеться криза вже самої влади, на місце якої прийде вже нова влада. Третій варіант – затримання Насірова – це показовий сигнал для чиновників, що обраних немає і той, хто вирішив «вийти з гри» та перестати прислухатися до порад Банкової, ризикує погано закінчити. Те, що звинувачення голова ДФС отримав напередодні свого дня народження свідчить про те, що сигнал став більш ніж дієвим.

На переконання Віталія Портнікова третій варіант стан справ в Україні здається найбільш реальним, в той же час може бут, що затримання відбулося без контролю влади, а це може свідчити про те, що на ситуацію могли вплинути західні друзі або російські вороги.