Події
30 грудня 2014
За пограбування квіткового кіоску у столиці чоловікам загрожує 10 років в’язниці (відео)
Одного з нападників оперативники затримали в аеропорту «Бориспіль», де злочинець очікував на свій рейс. Замість повернення додому злочинець потрапив до СІЗО.
news-image

Близько 12 години ночі до квіткового кіоску на бульварі Т. Шевченка зайшли двоє невідомих. Раптом один з чоловіків дістав ніж та, погрожуючи ним продавчині, відібрали її денну виручку. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

За словами 21-річної потерпілої, коли вона перебувала на робочому місці, то побачила, як до приміщення кіоску зайшли двоє невідомих чоловіків. Спочатку вона вирішила, що останні хочуть придбати квіти для своїх коханих. Раптом один з них дістав ніж та почав ним розмахувати перед її обличчям, а іншою рукою намагався вирвати з руки дівчини мобільний телефон. Другий чоловік відкрив шухляду стола, дістав коробку з грошима та вийшов з кіоску. За ним послідував і його подільник.

На допомогу дівчині прийшов перехожий. Чоловік випадково став свідком події. Коли один зі зловмисників вибіг з кіоску, чоловік вибив з рук правопорушника коробку з грошима. Не озираючись, злочинці втекли в невідомому напрямку. Всі відібрані гроші залишилися в коробці. Але - небезпечні злочинці продовжували розгулювати містом.

Цілодобова кропітка робота оперативників дала позитивні результати. Вже через кілька днів правоохоронці встановили особи нападників. Ними виявилися неодноразово засуджені громадяни однієї з південних країн, 43-х та 35-ти років. У співробітників карного розшуку була інформація, що один з нападників найближчим часом збирається повертатися на батьківщину. При проведенні операції по затриманню небезпечних злочинців, 35-річного нападника оперативники затримали в аеропорту «Бориспіль». Чоловік очікував на свій рейс. Замість повернення додому злочинець потрапив до СІЗО. Його подільника працівники карного розшуку затримали біля одного зхостелів, де той винаймав спальне місце.

Між собою земляки познайомилися в кримінальному середовищі. Обидва неодноразово відбували покарання за скоєння майнових та тяжких злочинів.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за статтею 187 ККУ «Розбій». Затриманим загрожує до 10 років в’язниці.

Підозрювані відмовляються співпрацювати зі слідством. Не зважаючи на це,правоохоронці зібрали достатньо доказів, які підтверджують їх вину та дають обґрунтовані підстави підозрювати чоловіків у скоєнні тяжкого злочину. На вирок суду чоловіки будуть очікувати у стінах СІЗО.

Правоохоронці впевнені, що затримані особи також причетні до скоєння аналогічних та інших злочинів на території столиці.