Суспільство
2 січня 2015
Жінка заплатила 12 тисяч доларів за пост у Фейсбуці
В Австралії жінці довелося виплатити своєму колишньому чоловікові 12,5 тисячі доларів за завдану йому образу в соціальній мережі.
news-image

Ще в грудні 2012 року Робін Грію написала на своїй сторінці:

«Розлучилася з Міро Дабровськи після 18 років домашнього насильства та жорстокості. Тепер роблю все, щоб мої діти були в безпеці», передає Є | Єдність.інфо.

Колишній чоловік у боргу не залишився і подав до суду, заявивши, що звинувачення були помилковими. Крім того, чоловік поскаржився, що цей пост побачили його рідні та друзі, так що нестриманість колишньої дружини поставила його в неприємну ситуацію. Дабровський також побоюється, що цей пост міг зіпсувати його репутацію в його рідному місті Банбері, де він працював шкільним учителем.

У суді Грію розповіла, що її колишній чоловік принижував і ображав її. Також мало місце і домашнє насильство: він штовхав її, а також прослуховував телефонні розмови та повідомлення. Крім того, жінка пояснила, що не дуже добре вміє користуватися соціальними мережами, а тому вважала, що її запис буде видно тільки обмеженому колу користувачів.

Дабровськи зізнався, що читав особисту переписку дружини, проте повністю заперечував будь-яке фізичне насильство або моральне приниження. Судя відхилив позов жінки, виправдавши Дабровськи. Судя також зазначив, що пост скривдженої дружини навряд чи б отримав такий резонанс, якби пізніше його не опубліковала одна з місцевих газет.