Суспільство
3 січня 2015
Еквадор визнано найкращою країною для проживання пенсіонерів
Американський журнал International Living оприлюднив у п'ятницю щорічний рейтинг найкращих країн для проживання на пенсії. Лідером уже не вперше виявився Еквадор.
news-image

При складанні рейтингу International Living враховує такі показники, як вартість життя, ціни на нерухомість, клімат і якість медичного обслуговування, пише Є| Єдність.інфо із посиланням на Forbes.

Як зазначає журнал, вартість життя в Еквадорі приблизно удвічі нижче, ніж у США. У цій південноамериканській країні, що межує з Колумбією і Перу, можна прожити на ,5 тис. на місяць включаючи оренду квартири. Похід до еквадорського лікаря обходиться в , а пообідати в ресторані можна за ,5. Крім того, люди віком понад 65 років отримують знижки на авіаперельоти, громадський транспорт та культурні заходи.

«Квартиру з двома спальнями на березі океану в Еквадорі можна купити менш ніж за 100 тис. доларів. Проте останнім часом ціни на нерухомість стали рости через велику кількість експатів та пенсіонерів, які переїжджають у країну», – наводить журнал слова американця Дена Прешера, що переїхав шість років тому зі штату Небраска в місто Котакачі. Крім того, в Еквадорі надзвичайно різноманітний клімат: можна жити як на узбережжі Тихого океану, так і в Андах.

Усього до рейтингу International Living потрапили 25 країн. Друге місце займає лідер минулого року Панама, третє – Мексика. У першу десятку входять також Малайзія, Коста Ріка, Мальта, Іспанія, Колумбія, Португалія і Таїланд.

Таким чином, в десятці опинилися по дві країни з Південної Америки та Азії і по три – з Центральної Америки та Європи.