Політика
4 січня 2015
Стрєлков закликав бойовиків покинути Донбас
На думку Стрєлкова, вбивство бойовика Бєднова ("Бетмена") було скоєно для того, щоб спровокувати бойовиків на повстання
news-image

Екс-"міністр оборони" "ДНР" Ігор Стрєлков закликав решту бойовиків зпокинути Донбас після того, як було вбито одного з польових командирів угруповання "ЛНР" Олексія Бєднова ("Бетмена").

Про це пише "Єдність" з посиланням на "ТСН".

На думку Стрєлкова, вбивство Бєднова було скоєно для того, щоб спровокувати бойовиків на повстання, яке "буде негайно оголошено" антинародним заколотом "з усіма витікаючими наслідками аж до повернення контролю над" народними республіками "Києву" під приводом "ліквідації бандитського свавілля".

"Я закликаю зробити те, що зробив сам (покинути територію Донбасу - Ред.). У повному розумінні, що інший варіант буде кривавий, безглуздий і закінчиться трагічно ", - сказав Стрєлков.

На думку Стрєлкова, вбивство Бєднова проведено в гірших традиціях "розборок" бандгрупп 90-х. "Одне можу сказати: якими б мотивами не прикривалося дане вбивство, навіть якщо Сан Санич ("Бетмен"- Ред.) і шість його бійців були демонами у плоті, винищувати їх так, як це було зроблено - не має ні найменшої ознаки ні законності (навіть надзвичайної), ні елементарної людської порядності. Якщо "Бетмен" заслуговував арешту і навіть страти, це треба було робити не шляхом бандитської засідки, навіть якщо організатори даної засідки назвуть її спецоперацією ", - підкреслив він.

Нагадаємо, що бойовики "глави" "ЛНР" Ігоря Плотницького влаштували засідку для "Бетмена" і вбили його бійців.