Світ
5 січня 2015
В Сирії протягом 2014 року загинуло 76 тис. людей
З них 33 тис. 278 осіб були цивільними
news-image

В ході збройного конфлікту в Сирії, де не припиняється віцна між урядовими силами та бойовиками "Ісламської держави" протягом 2014 року загинули 76 тис. людей, повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "РБК-Україна".

33 тис. 278 осіб з числа загиблих були цивільними.

За підрахунками ООН, загальна кількість людей, які загинули з початку сирійського конфлікту у 2011 році, становить 191 тис. осіб. Однак активісти центру заявляють про те, що реальні цифри значно вищі.

Громадянська війна в Сирії розпочалася в березні 2011 року. Протестувальники спочатку звинувачували президента Сирії Башара Асада в тому, що соціально-політична система в країні авторитарна, а у владних і військових структурах домінують представники національної меншини алавітів. Своєю чергою, Дамаск заявляв, що під прикриттям демократичних гасел у країні діють банди озброєних терористів.

У 2013 році при бомбардуванні передмість Дамаска був застосований нервово-паралітичний газ. Ворогуючі сторони поклали відповідальність один на одного.

В червні 2014 року на виборах президента знову переміг чинний глава держави Башар Асад, який отримав 89% голосів виборців. Явка склала 73% виборців, або 11 млн осіб.