Суспільство
3 квітня 2017
Лікарі назвали головну причину виникнення хвороб у людей
Понад 300 мільйонів людей живуть у стані депресії, при чому цей показник збільшився на 18% у період з 2005 по 2015 роки.
news-image
Всесвітня організація охорони здоров'я вважає депресію головною причиною поганого стану здоров'я та інвалідності у всьому світі.

Про це йдеться в офіційному звіті ВООЗ, оприлюдненому на сайті організації, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Представники ВООЗ зауважують, що зараз понад 300 мільйонів людей живуть у стані депресії, при чому цей показник збільшився на 18% у період з 2005 по 2015 роки. Головною проблемою, на думку експертів, є те, що люди з психічними розладами не отримують достатньо підтримки від свого оточення, через що не звертаються до лікарів для подолання своїх хвороб. 

Таким чином організація закликає усі держави світу до того, щоб вони приділяли більше уваги людям з цими розладами.

Зазначається, що навіть в країнах з високим рівнем доходу, майже 50% людей, які страждають від депресії, не отримують лікування. В середньому лише 3% бюджетів державних медичних установ витрачаються на розвиток програм в області психічного здоров'я. Зокрема, держави з високим рівнем доходу витрачають на ці заходи 5% бюджету, а з низьким - менше 1%. 

При цьому між депресією та іншими неінфекційними захворюваннями існує міцний зв'язок. Депресія підвищує ризик розвитку розладів, викликаних вживанням психоактивних речовин, і таких захворювань, як діабет і серцево-судинні хвороби. Понад те, нервові розлади також дуже часто є причинами суїциду, який щороку забирає життя сотні тисяч людей.