Я думаю, що нам потрібно не відбирати мобільні телефони у солдатів, а навчити їх відповідального використання Інтернету, - представник НАТО
За його інформацією, близько 90% всіх кібератак відбуваються через людську неуважність.
news-image

Військовослужбовців, які перебувають в районі бойових дій, потрібно навчити відповідально користуватися сучасними пристроями з доступом до Інтернету.
Як повідомляє «Є!», таку думку висловив заступник помічника генсека НАТО з питань нових викликів безпеці Джиммі Ши.

"Наприклад, солдат в районі проведення військової операції робить фото і, по суті, розкриває свою позицію противнику з підписом" Мама, привіт, я тут з моїм загоном ". Це, звичайно, нерозумно", - зазначив він.
"Я думаю, що нам потрібно не відбирати мобільні телефони у солдатів, а навчити їх відповідального використання Інтернету. Важливо донести такі тези: будьте уважні, не повідомляйте особисту інформацію про себе, захистіть свою конфіденційність. Це прості речі, але люди не усвідомлюють свою інформаційну незахищеність. і тому ключовим моментом є гарне навчання і добра поінформованість про можливі наслідки ", - переконаний Ши.

За його інформацією, близько 90% всіх кібератак відбуваються через людську неуважність. 

"Це як і раніше людський фактор. Слабкою ланкою в кіберпросторі як і раніше є людина. Так що це питання навчання і освіти", - додав він. Читайте також: У Дніпрі судитимуть бортпровідника, що шпигував для бойовиків
Читайте також: У мережі показали знімки з навчань українських зенітників (фото)