Світ
6 січня 2015
У Литві російські товари мітять колорадськими жуками. ФОТО
На прилавках магазинів в Литві, де продаються російські товари, з'явилися наклейки у вигляді колорадських жуків.
news-image

Як повідомляє видання 15min.lt, стікери з'явилися в магазинах Каунаса. На жовтій наклейці зображено колорадський жук кольору георгіївської стрічки. Текст на стікері свідчить, що маркований їм продукт є частиною «кремлівської пропаганди».

Відповідальність за акцію взяла на себе організація «Сучасні партизани». Судячи з їх сторінки в соціальних мережах, вона існує кілька місяців, борючись з російським впливом у Литві. Спочатку активісти закликали місцеві телеканали не закуповувати російські телепередачі, а потім перейшли до наочної агітації. 

Нижче представлені фото характерних міток товарів з Російської Федерації в магазинах Литви, інформує Є | Єдність.інфо.

Зауважимо, що торік керівники Литви кілька разів виступали з підтримкою нового уряду України, критикуючи Росію за підтримку терористів в Донецькій і Луганській областях. Особливе обурення у російських чиновників викликала заява президента країни Далі Грибаускайте про те, що в Донбасі «Україна бореться за мир у всій Європі».

Також слід зазначити, що Комісія по телебаченню і радіомовленню Литви розглядає можливість припинення мовлення російських телеканалів "РТР-Планета" і NTV Mir Lithuania.