Світ
8 січня 2015
Іспанія та Болгарія посилюють заходи безпеки у зв'язку з подіями у Франції
Влада Іспанії підвищила рівень терористичної загрози з другого до третього, а Болгарія посилює контроль на кордоні з Туреччиною
news-image

Влада Іспанії підвищила рівень терористичної загрози з другого до третього за чотирибальною шкалою, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ВВС.

Так в Іспанії відреагували на події в Парижі, де в середу троє озброєних людей вбили 12 людей в редакції французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хорхе Фернандес Діас підкреслив, що поки немає підстав вважати, що країна піддається безпосередній загрозі з боку терористів.

У 2004 році в Мадриді стався найбільший терористичний акт в історії Європи - ісламісти в годину пік підірвали пасажирський поїзд, вбивши 191 людини.

Влада Болгарії, тим часом, посилює кордон з Туреччиною, пишуть в "Укрінформі". 

"Після трагедії у Франції існує загроза терористичних атак і для нашої країни. Тому наразі владою вживаються додаткові заходи для посилення охорони державного кордону, зокрема,  з Туреччиною", - генеральний секретар МВС Болгарії Світлозар Лазаров.

Відзначимо, що через болгарсько-турецький кордон до Європи потрапляє найбільше сирійських біженців.

В самій Франції введено вищий рівень загрози національній безпеці.

Нагадаємо, що в середу, 7 січня, троє чоловіків напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo, вбивши 10 журналістів та ще 2 правоохоронців. Сьогодні, 8 січня, в центрі Парижу трапилася стрілянина, поранено одного поліціянта. Згодом стало відомо про вибух в ресторані на сході Франції, однак причетності даної події до вбивств в Парижі ще не підтверджено.