Події
8 січня 2015
У двір мечеті на заході Франції кинули чотири гранати - ЗМІ
Одна з гранат вибухнула, однак ніхто не постраждав
news-image

В двір мечеті в місті Ле-Ман, що на заході Франції, сьогодні, 8 січня, кинули чотири гранати, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

Одна з гранат вибухнула, однак ніхто не постраждав. Крім того, у вікні мечеті залишилося кульовий отвір. Місце події оточене поліцією.

У той же час місцевий журналіст Віллі Колін пише, що всередину будівлі потрапили три гранати. На місці події, за його словами, працюють сапери.

Нагадаємо, що вчора, 7 січня, в центрі Парижа стався напад на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo. До редакції увірвалися троє чоловіків і відкрили вогонь з автоматів, в результаті чого загинули 12 осіб. Приводом для атаки імовірно стала публікація у виданні карикатур на лідерів ісламу.

У четвер вранці на півдні Парижа двоє невідомих відкрили автоматний вогонь по поліцейським. За останніми даними, поранення отримали двоє правоохоронців. Один підозрюваний затриманий, жінка-поліцейсткий загинула від отриманих поранень. 

Крім того, в місті Вільфранш-сюр-Сон на сході Франції вранці в четвер прогримів вибух в ресорані, розташованому поруч з мечеттю. Ніхто не постраждав.

В країні оголошено вищий рівень загрози національній безпеці.